Search

Uitgebreid aanbod voor cryogene staal homogenisering

Dankzij de vele geschikte accessoires kunnen veel RETSCH molens gebruikt worden voor een maalproces met droog ijs of vloeibare stikstof.


Het reproduceerbaar malen en homogeniseren van een staal in vaste toestand is een belangrijke stap in de monstervoorbereiding. Toch kunnen niet alle materialen vermalen worden op kamertemperatuur. Sommige monsters mogen bijvoorbeeld niet te veel opwarmen. Andere producten zijn dan weer zeer elastisch en vervormen alleen, in plaats van vermalen te worden. 


Voor dit type stalen is de ideale oplossing cryogeen malen. Dit maalproces gebruikt droog ijs of vloeibare stikstof als hulpmiddel. Het koelen van het monster maakt het product broos en breekbaar. Bovendien worden eventuele negatieve effecten van wrijvingswarmte teniet gedaan. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld vluchtige fracties van een staal niet verdampen.


RETSCH heeft een uitgebreid aanbod aan laboratoriummolens, die geschikt zijn voor het cryogeen malen van verschillende soorten monsters. De CryoMill is specifiek ontwikkeld voor deze toepassing en heeft een geïntegreerd koelsysteem: een continue koeling van de maalbeker en een staal met vloeibare stikstof, zorgen voor een zeer effectief maalproces. Het gebruik van het apparaat is zeer veilig voor de gebruiker, omdat deze nooit in contact kan komen met de vloeibare stikstof.


Dankzij specifieke accessoires zijn er verder nog verschillende RETSCH molens die cryogeen kunnen malen, waaronder de Ultracentrifugaal molen ZM 200de kogelmolen MM 400 kogelmolen MM 400, de snijmolen SM 300, de Messenmolen GM 300 en de Mortiermolen RM 200.


Application Videos

Terug naar het overzicht