Search

Retsch viert 100ste verjaardag

Een van de meest succesvolle bedrijven in de laboratoriummarkt viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. In 1915 richtte Friedrich Kurt Retsch de totaalaanbieder voor laboratoriumbenodigdheden F. Kurt Retsch GmbH & Co. KG op in Düsseldorf, Duitsland. Tegen 1923 patenteerde het bedrijf haar eerste eigen stukje laboratoriumapparatuur, een mortier molen die wereldwijd bekend staat als de "Retsch Molen", vervanger voor het vermoeiend handmatig met de hand mortieren. Deze innovatie bezorgde Retsch een uitstekende reputatie in de internationale wetenschap- en onderzoeksgemeenschap.


Tegenwoordig heeft Retsch talrijke patenten en is een wereldspeler als fabrikant van laboratorium apparatuur voor de monstervoorbereiding en karakterisering van droge stoffen in onderzoek en kwaliteitscontrole. De meest recente innovatie, de Hoge Energie Kogelmolen Emax, werd in 2014 gelanceerd en heeft het ultrafijn malen tot op nano-schaal op laboratoriumschaal gerevolutionaliseerd. Retsch producten worden gebruikt in vele verschillende industrie-takken, zoals chemie, levensmiddelen, bouwmaterialen, geneesmiddelen of milieu. In de niche markt van Laboratorium-molens, biedt het bedrijf het breedste gamma en dekt zowat één vijfde van de wereldmarkt af, met een jaarlijkse omzet van 50 miljoen €; het export aandeel is meer dan 80%.


Als onderdeel van de Nederlandse Verder Group, is Retsch een hoeksteen van de Scientific Divisie die samengesteld is uit een aantal bedrijven, zoals Retsch Technology (optische deeltjes analyse), Eltra (element analyse) en Carbolite (hitte-technologie).


Als gevolg van haar continue groei werden in 2012 de bouwwerken voltooid van een grotere fabriek in in Haan, nabij Düsseldorf. Het nieuwe hoofdkwartier bestaat uit een beduidend grotere productie faciliteit, maar ook een zeer ruim trainings- en applicatiecentrum. Klantenfocus was altijd al een topprioriteit voor Retsch. Met hun central applicatie-lab en de locale labs van de wereldwijde dochtervestigingen biedt het bedrijf kostenloze maal- en zeeftesten van monsters aan hun klanten om het meest geschikte instrument voor hun behoeften te vinden. Bovendien worden sinds jaren succesvol workshops georganiseerd, samen met gerenomeerde fabrikanten in de Laboratorium sector. Dankzij een lange samenwerking en intensieve uitwisselingen met universiteiten en onderzoeksinstellingen ontwikkelt Retsch zeer modern producten, die een zinvolle en accurate analyseresultaten garanderen.


Algemeen Directeur Dr. Jürgen Pankratz ziet de toekomst optimistisch: “We hebben geïnvesteerd in duurzame groei van het bedrijf voor vele jaren en ons voortdurend succes bewijst ons gelijk. In onze 100-jarige geschiedenis zijn we een gevestigde wereldspeler geworden, die zal blijven focussen op innovatieve technologie en hoog gekwalificeerde medewerkers.”

Terug naar het overzicht