Search

Krachtig pakket voor XRF-analyse

RETSCH – Toonaangevende leverancier van oplossingen voor het homogeniseren en karakteriseren van monsters - heeft een nieuwe pelletpers aan zijn assortiment toegevoegd.


De PP 35 is een compact tafelmodel dat een maximale drukkracht van 35 ton gebruikt om soepele en stabiele pellets te produceren die geschikt zijn voor XRF-analyse. 

Voordat het monster tot een pellet kan worden geperst, moet het worden gemalen tot een homogene fijnheid van minder dan 100 micron. De MM 400 kogeltrilmolen is ideaal geschikt om snel en reproduceerbaar maximaal 8 x 30 ml monstermateriaal te homogeniseren. Als het monster voor stabiliteit moet worden gemengd met een bindmiddel, kan dit worden gedaan in conische centrifugebuizen die in een speciale adapter zijn geklemd. 

Voor de homogenisatie van grotere volumes harde en broze monstermaterialen biedt RETSCH twee modellen schijventrilmolens, RS 200 en RS 300 XL. Deze bereiken fijnheden onder de 100 micron binnen enkele seconden en zijn daarom zeer geschikt voor het verpulveren van monsters voor het pelletiseren. Pelletpersen met een maximale drukkracht van 25 t en 40 t maken het aanbod van Retsch compleet voor een snelle en reproduceerbare voorbereiding van XRF-monsters.

Om nauwkeurige en reproduceerbare XRF-analyseresultaten te garanderen, moet het monster een uniforme deeltjesgrootteverdeling hebben en moet de pellet zo dicht mogelijk zijn. Beide eisen zijn eenvoudig voldaan bij het gebruik van Retsch's krachtige pakket voor monstervoorbereiding tot XRF-analyse.

Terug naar het overzicht