Search

Nieuwe rotor molens: variabele snelheid en groter volumes!

De nieuwe generatie RETSCH rotor molens SR 300 en SK 300 zijn sterk verbeterd met betrekking tot performantie, bediening en flexibiliteit.


De snelheid van de slagrotormolen SR 300 is beduidend verhoogd en kan ingesteld worden tussen 3000 en 10000 tpm, waardoor een optimale aanpassing aan het te malen product mogelijk is.

Daarnaast bieden de uitneembare cassette en de snelspanrotor (zonder gereedschap!) het grootste comfort bij de reiniging. Dankzij de cassette recupereert men nagenoeg 100% van het gemalen product. De trechter kan eraf geschroefd worden.  

Maalkamer, toevoertrehter en materiaal-inloop van de SR 300 zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Hierdoor is het apparaat uitermate geschikt voor farmaceutische en levensmiddelen laboratoria.

De nieuwe slagkruismolen SK 300 werkt nu bij een hogere snelheid dan voorheen en is instelbaar tussen 2000 en 4000 tpm. Maalinzet en rotor zijn even makkelijk te verwijderen als in de SR 300. Beide molens kunnen optioneel uitgerust worden met een cycloon waardoor het uitdragen van vooral fijne materialen nog verbeterd wordt, samen met een betere koeling tijdens het malen. 

Dankzij hun robuust ontwerp zijn de RETSCH rotor molens zowel geshikt voor het laboratorium als voor productie op kleine schaal.

Voordelen :

  • Variabele rotor snelheid, aangepast aan de te malen producten
  • Invoergrootte tot 25 mm
  • Optionele cycloon verbeterd de materiaal-stroom en de koeling
  • Snel en makkelijke reiniging dankzij uitneembare maalinzet en rotor

 


 

Terug naar het overzicht