RETSCH – more than 100 Years of Innovation

Het bedrijf werd opgericht in 1915 door F. Kurt Retsch. Enkele jaren later registreerde hij zijn eerste patent in maaltechnologie: een mortiermolen, die wereldwijd bekend werd als de RETSCH molen". Deze innovatie verving het omslachtige manuele malen met de handmortier, dat destijds als standaard gold in vele laboratoria en het bezorgde RETSCH een uitstekende reputatie in de internationale wetenschap en onderzoek gemeenschap. Vandaag is RETSCH de wereldvermaarde leverancier van oplossingen voor het verkleinen van deeltjes en voor het meten van deeltjesgrootte, met vestigingen in de Verenigde Staten van Amerika, China, Japan, India, Frankrijk, Italië, Benelux, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, en Thailand, met een export-aandeel van 80%. De filosofie van RETSCH is gebaseerd op klantgerichtheid en baanbrekende technologie. Dit is terug te vinden in apparaten, waarvan de hoogtechnologische componenten ontworpen zijn voor perfecte interactie.  RETSCH is aktief op het gebied van neutrale- tot analysemonstervoorbereiding en het karakteriseren van vaste stoffen. Wij genieten het vertrouwen van klanten over de hele wereld. RETSCH producten garanderen niet alleen representatieve en reproduceerbare resultaten voor het malen en de deeltjes analyse, ze zijn ook comfortabel te bedienen. Sinds 1990 behoort RETSCH tot de voortdurend groeiende VERDER groep en vormt ze het hart van de Scientific Divisie van de groep. Andere bedrijven die tot de groep behoren zijn ATM, Carbolite-Gero,Eltra, Retsch Technology.

Historiek

1915
Het bedrijf is opgericht door F. Kurt Retsch in Düsseldorf.
1952
Engineer Dirk Sijsling neemt management verantwoordelijkheid voor F. Kurt Retsch KG. De productie van laboratorium apparatuur wordt steeds belangrijker.

1963
Retsch werkt nauwer samen met universiteiten en instituten om zeker te zijn dat hun apparatuur altijd gelijk op gaat met de laatste technologische standaarden. Aan het eind van de zestiger jaren is het export aandeel toegenomen tot 35%.

1989
André Verder en Frans Bakker nemen de F. Kurt Retsch GmbH aandelen over in gelijke delen. Geleidelijk bewerkstelligt Retsch de overgang van een familiebedrijf tot een internationaal actieve onderneming.

1998
Oprichting van Retsch Technology als profit center onder de vleugels van Retsch in samenwerking met Jenoptik L.O.S. GmbH.

2000
Oprichting van Retsch Technology als een onafhankelijk bedrijf.

2003
Lancering van de laatste productgeneratie ZM 200 / PM 100 / PM 200.


2006
Een dochteronderneming in China wordt geopend.

2013
RETSCH zorgt voor een revolutie in het malen met een nieuw type molen: De Hoge Energie Kogelmolen Emax

1923
Het bedrijf's eerste eigen exemplaar 
laboratorium apparatuur is ontwikkeld, een mortier molen, die bekend wordt als de Retsch Molen en synoniem staat voor het concept van makkelijker- en beter laboratorium werk.

1959
Retsch vergroot het apparatuur programma voor zeef-machines, monsterverdelers en magneetroerders. Het bredere productieprogramma heeft meer ruimte nodig, en dus verhuist het bedrijf naar Haan.

1976
Het bedrijf verhuist naar het nieuwe kantoor in Haan, waar, met voortdurende uitbreidingen, het bedrijf tot op heden gehuisvest is.1993
Een dochteronderneming in Engeland wordt geopend.
1999
Een dochteronderneming in Japan wordt geopend. André Verder wordt hoofd eigenaar van Retsch.

2001
Een dochteronderneming in Amerika wordt geopend.


2005
90 Jaar RETSCH Oplossingen in Malen & Zeven. Het hoofdkwartier in Haan, Duitsland, wordt herbouwd en gemoderniseerd. Het uitgebreidde en volledig opgeknapte applicatie laboratorium wordt operationeel.

2012
Verhuis naar nieuwe locatie

2015
RETSCH viert zijn 100ste verjaardag en breidt haar gamma uit met een lijn van grote brekers en maalmachines, Retsch XL.


Newsletter Registration

Exclusive information about events, applications and product innovations!

Sign Up