Search

Krachtige Snijmolen voor het zware werk


RETSCH heeft zijn serie snijmolens uitgebreid met een nieuw model dat het krachtige maalprincipe combineert met een zeer eenvoudige bediening. De nieuwe snijmolen SM 300 kan zeer goed aangepast worden aan vele verschillende, en dus ook moeilijke, verkleiningsvraagstukken. Dit met dank aan de variabele instelbare snelheid van 700 tot 3,000 rpm.

De krachtige 3 kW aandrijving met extra vliegwiel en hoog koppelmoment zorgen voor een perfect maalresultaat. Zelfs heterogene monsters zijn niet langer een probleem! Een bijkomend voordeel van de SM 300 is de eenvoudige toegankelijkheid tot de maalkamer. Door het huis simpelweg terug te kantelen wordt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. De push-fit rotor is zonder enig gereedschap te verwijderen binnen enkele seconden. De snijmolen SM 300 kan worden voorzien van een breed pakket toebehoren waaronder een cycloon-afzuig-combinatie.


De SM 200 is het veelzijdige standaardmodel die voor een breed bereik aan toepassingen inzetbaar is, met z'n krachtige 2 kW motor en optionele cycloon-afzuigcombinatie. De snelspanrotor, wegklapbare trechter en glad oppervlak bevorderen het snel en eenvoudig reinigen van de molen.


 


De nieuwe SM 100 is het budgetvriendelijke basismodel van de snijmolenfamilie. Hij is nu voorzien van een snelspanrotor, is makkelijker te reinigen en heeft een geoptimaliseerde trechter, voor betere monstertoevoer.


De voordelen van de SM 300 op een rijtje:

  • Krachtige vermaling dankzij de 3 kW aandrijving met extra vliegwiel
  • Perfect aan te passen aan verschillen eisen van verschillend applicaties door o.a. de variabele snelheid van 700 tot 3,000 rpm
  • Optimaal snij effect met dank aan de dubbelwerkende snijdprofielen
  • Snel en gemakkelijk te reinigen door het eenvoudig weg te klappen huis en de push-fit rotor
  • Brede beschikbaarheid van toebehoren, waaronder een cycloon-afzuig-combinatie

Terug naar het overzicht