Search

De nieuwe CRYOMILL - Efficient malen bij -196 °C

De CryoMill is speciaal ontworpen om cryogeen te malen. De maalbeker wordt voortdurend voor en tijdens het maalproces gekoeld met vloeibare stikstof van het geïntegreerde koelsysteem.
Zo wordt het monster breekbaar gemaakt en blijven de vluchtige componenten bewaard.


De vloeibare stikstof circuleert door het systeem en wordt continu aangevuld door een autovulstation met de juiste hoeveelheid, die nodig is om de temperatuur op –196 °C te houden. Het automatisch koelsysteem garandeert, dat het maalproces niet start, voordat het staal grondig gekoeld is. Dit resulteert in een laag verbruik en garandeert reproduceerbare maalresultaten.


De maalparameters kunnen opgeslagen worden voor routinetaken. LEDs in de display duiden de huidige activiteit in de procedure aan, bvb. koelen of malen. Met een trilfreuzentie Met een trilfrequentie van 25 Hz verwerkt de CryoMill de meeste materialen zeer efficiënt in enkele minuten. Het monster wordt vooral door impact gemalen, maar ook door wrijving, waardoor beduidend fijnere maalresultaten in vergelijking met andere cryogene molens bekomen worden. De CryoMill is voorzien van één maakstation voor maalbekers van 25 ml, 35 ml en 50 ml. Een andere optie is het gebruik van een adaptor voor max. 4 maalbekers van 5 ml. De molen kan ook gebruikt worden zonder koeling, waardoor hij geschikt is voor vele verschillende toepassingen. 


Voordelen op een rij:

  • Ideaal voor kunststoffen, temperatuursgevoelige materialen en monsters met vluchtige bestanddelen
  • Veilig en handig, dankzij geïntegreerd koelsysteem met automatisch vulsysteem
  • Programmeerbare koelcycli, digitale instelling van parameters
  • Hoge eindfijnheid tot ong. 5 micron

 


Naar de productpagina

Terug naar het overzicht