Search

De meest efficiënte menger voor microbiologische analyses op levensmiddelen.

Met de nieuwe Pedaalmenger PB 100 biedt RETSCH nu de meest efficiënte menger voor half-vaste en vaste levensmiddelen. Het homogeniseren van het monster gebeurt door een combinatie van mechanische effecten.

Het gepatenteerde SMASH effect wordt aangevuld met een peristaltisch mengen van het monster, waardoor optimale homogeniteit gegarandeerd wordt.
De automatische overbelastingsveiligheid voor moeilijke monsters zoals wortel of kaaskorsten helpt om vastlopen tegen te gaan; het is overbodig om de zak opnieuw te plaatsen. De monsters worden verwerkt in steriele wegwerpzakken. Hierdoor wordt cross-contaminatie vermeden en is tussentijds reinigen van het apparaat overbodig.

De PB 100 is uitzonderlijk eenvoudig te bedienen. Drie vooraf ingestelde snelheden en negen verschillende tijdsinsellingen bieden een groot aantal mogelijkheden. Indien er monstermateriaal in de maalkamer gelekt is, dan kan het reinigen van de PB 100 binnen enkele seconden gebeuren, dankzij de volledig toegankelijke maalkamer, de geïntegreerde afvalschuif en de ronde hoeken. Nog een cruciaal voordeel: het innovatieve ontwerp van de PB 100 (geluidsdichte constructie) maakt van hem de stilste laboratoriummenger vergeleken met elke andere standaard menger in de markt met ongeveer 10 dBA less minder geluid.

Voordelen op een rij:

  • Zeer efficiënt dankzij gepatenteerd SMASH effect
  • Steriele zakken voor vele verschillende toepassingen
  • Zeer korte maalduur (30 sec – 1 min)
  • Geen blokkering dankzij automatische overbelastingsveiligheid
  • Reproduceerbare resultaten door digitale instelling van tijd en snelheid via een intuitief toetsenbord
  • Volledig toegankelijke, lekvrije maalkamer, makkelijk te reinigen
  • Zeer stille werking (geluidsniveau minimaal 10 dBA lager dan conventionele blenders)

Terug naar het overzicht