Search

Nieuwe XL molen voor snelle en reproduceerbare verpulvering van grote monstervolumes

Naast de beproefde Schijventrilmolen RS 200 biedt RETSCH nu de RS 300 XL aan voor monstervolumes tot 2000 ml.


Geen enkele vermaler kan de snelheid van een Schijventrilmolen verslaan als het komt op monstervoorbereiding, b.v. voor XRF analyses. Naast de Schijventrilmolen RS 200, biedt RETSCH nu ook de RS300 XL aan voor samples tot 2000 ml.


Dit nieuw model zorgt voor gelijktijdige verwerking van maximaal 4 samples. Dankzij de robuuste universele aandrijfas, dewelke de maalpot in een 3-D beweging zet, accepteert het maalsets met een gewicht tot 30kg. De RS 300 XL maalt zeer hard, bros en vezelachtige samples, zoals cement, kolen, mineralen of elektronische componenten door impact en wrijving. Fijnheden onder 50 micron worden bekomen in een kwestie van seconden. Voor een veilige werking wordt de maalset stevig aan de trilplaat aangedrukt met pneumatsch klemmechanisme.

Een selectie van materiaalkeuze en afmetingen voor maalwerktuigen, maakt deze molen veelzijdig en geschikt voor vermaling van een verscheidenheid aan monsters zonder dat de analyse resultaten beïnvloed worden.

Door de hoge eindfijnheid en snelheid zijn beide RETSCH Schijventrilmolens de perfecte keuze als het gaat om monstervoorbereiding voor spectraal analyse.


Voordelen RS 300 XL:

  • Reproduceerbare resultaten en homogene monsters
  • Zeer snelle vermaling
  • Brede selectie materialen voor besmettingsvrij malen
  • Maalpot volumes van 100 ml tot 2.000 ml
  • Optionele Autolifter voor ergonomische hantering van zware maalsets

Terug naar het overzicht