Search

Nieuwe adapters voor snelle en efficiënte celdisruptie en sample homogenisatie met Kogeltrilmolen MM 400


RETSCH’s Kogeltrilmolen MM 400 is een echt multifunctionele molen in het lab: hij kan poeders en suspensies mengen en homogeniseren in slechts enkele seconden. De molen is ook ideaal voor celdisruptie en het vrijmaken van DNA/RNA en eiwitwinning.

De nieuwe adapter zorgt nu voor gelijktijdige celdisruptie tot 8 x 30 ml celsuspensie in 50 ml reactiebuisjes met glasparels. De oscillatie frequentie van de molen tot 30 Hz en de verwerkingstijd kunnen individueel aangepast worden volgens de toepassingsvereisten. Afhankelijk van het celtype (gist, bacteriën, microalgen, filamenteuze schimmels) is deze methode veel voordeliger dan manuele procedures, aangezien het mogelijk maakt om tot 240 ml celsuspensie reproduceerbaar open te breken in 20 seconden tot 7 minuten zonder merkbare temperatuurverhoging. 

Een andere nieuwe adapter voor 5 ml Eppendorf buisjes wordt gebruikt voor het homogeniseren van celsuspensies, taaie afscheidingen of weefselstukjes met een volume tot 3 ml (incl. buffer) in single-use buisjes in één werktijd, i. e. zonder voorafgaande verdeling van het monster. De adapter beschikt 3 Eppendorf buisjes en twee adapters kunnen vastgeklemd worden aan de molen; vandaar, is het mogelijk om tegelijkertijd 6 x 3 ml sample materiaal te verwerken.


Deze zeer flexibele molen accepteert een verscheidenheid aan maalbekers en adapters en wordt tevens gebruikt voor de homogenisatie van planten, zachte celweefsels maar ook harder sample materiaal.

Voordelen in één oogopslag:

  • Reproduceerbare, efficiënte verfijning, mengen en homogeniseren in enkele seconden
  • Mogelijk te malen in droge, natte en cryogeen modus
  • Schroefdop maalbekers zorgen voor verliesvrije verwerking
  • Geheugen voor 9 Standard Operating Procedures (SOP)

Terug naar het overzicht