RETSCH – more than 100 Years of Innovation

RETSCH is aktief op het gebied van neutrale- tot analysemonstervoorbereiding en het karakteriseren van vaste stoffen. Wij genieten het vertrouwen van klanten over de hele wereld. Voor de bereiding van een representatief monster overeenkomstig standaardprocedures, het contaminatie vrij maalproces, tot en met exacte- en reproduceerbare zeefanalyses – is RETSCH apparatuur essentieel gereedschap voor het
bereiden van monsters voor laboratorium analyses. Het staat voor betrouwbaarheid, precisie en duurzaamheid
. Deze drie doorslaggevende criteria, toegevoegd aan meer dan 90 jaar ervaring aan deze sector, hebben ons marktleider gemaakt in het produceren van instrumenten en het leveren van oplossingen.

History

1915
Het bedrijf is opgericht door F. Kurt Retsch in Düsseldorf.
1952
Engineer Dirk Sijsling neemt management verantwoordelijkheid voor F. Kurt Retsch KG. De productie van laboratorium apparatuur wordt steeds belangrijker.

1963
Retsch werkt nauwer samen met universiteiten en instituten om zeker te zijn dat hun apparatuur altijd gelijk op gaat met de laatste technologische standaarden. Aan het eind van de zestiger jaren is het export aandeel toegenomen tot 35%.

1989
André Verder en Frans Bakker nemen de F. Kurt Retsch GmbH aandelen over in gelijke delen. Geleidelijk bewerkstelligt Retsch de overgang van een familiebedrijf tot een internationaal actieve onderneming.

1998
Oprichting van Retsch Technology als profit center onder de vleugels van Retsch in samenwerking met Jenoptik L.O.S. GmbH.

2000
Oprichting van Retsch Technology als een onafhankelijk bedrijf.

2003
Lancering van de laatste productgeneratie ZM 200 / PM 100 / PM 200.


2006
Een dochteronderneming in China wordt geopend.

2013
Retsch revolutionalizes grinding with an entirely new type of mill: the High Energy Ball Mill Emax.

1923
Het bedrijf's eerste eigen exemplaar 
laboratorium apparatuur is ontwikkeld, een mortier molen, die bekend wordt als de Retsch Molen en synoniem staat voor het concept van makkelijker- en beter laboratorium werk.

1959
Retsch vergroot het apparatuur programma voor zeef-machines, monsterverdelers en magneetroerders. Het bredere productieprogramma heeft meer ruimte nodig, en dus verhuist het bedrijf naar Haan.

1976
Het bedrijf verhuist naar het nieuwe kantoor in Haan, waar, met voortdurende uitbreidingen, het bedrijf tot op heden gehuisvest is.1993
Een dochteronderneming in Engeland wordt geopend.
1999
Een dochteronderneming in Japan wordt geopend. André Verder wordt hoofd eigenaar van Retsch.

2001
Een dochteronderneming in Amerika wordt geopend.


2005
90 Jaar RETSCH Oplossingen in Malen & Zeven. Het hoofdkwartier in Haan, Duitsland, wordt herbouwd en gemoderniseerd. Het uitgebreidde en volledig opgeknapte applicatie laboratorium wordt operationeel.

2012
Verhuis naar nieuwe locatie

2015
Retsch celebrates its 100th anniversary and expands its products range with a line of big crushers and grinders, Retsch XL.